Ole MortenSport

Unggutten grep sjansen

Unggutten Ole Morten K. Holm fikk sjansen i DHK-drakten for første gang med stjernene på sidelinjen, eller på skadelisten.
Og hvilken debut.
26 sekunder brukte han på mål nummer én, og da han avsluttet kampen på benken med en tommelskade og ispose kvarteret før slutt, hadde 20-åringen scoret fem spillemål.
– Det var morsomt, både med egen innsats og at vi holdt følge såpass som vi gjorde med mange unge på laget, sier Holm.
Han innrømmer at debuten preget ham litt.
– Jeg fikk beskjed om at jeg skulle spille fra start på treningen tirsdag kveld. Det ble til at jeg lå og tenkte litt ekstra før jeg sovnet den kvelden.
Han hadde fått en klokkeklar beskjed før kampstart; gå ut og gjør det du er best til!
Og det er distanseskudd fra luften. Det var uten betydning om Runar hadde ferske Øyvind Tomter, eller superveteranen Jan Chr. Danielsen i mål. Begge var sjanseløse på skuddene fra Holm.
Han var feilfri før pause, men fikk mer juling på kroppen etter pause, og da fikk han føle nivået.
Men ikke mer at han vil mer.
– Jeg håper på flere innhopp selv om det blir tøft når alle de beste er tilbake, sier Holm.
DHK hang godt med i 18 minutter, men gjorde etter hvert for mange feil i angrep. Det ga Lasse Lie boltreplass på kontringer, og DHK kom aldri ordentlig med igjen etter å ha tapt de siste 12 minuttene før pause 8-1.
– Vi ble hardt straffet for våre feil, og avslutningen av første omgang preget oss for lenge, sier Roger Kjendalen.

Sist oppdatert: 08. November 2001 13:28