Veibeskrivelse til villaen i Kefalas

Når du lander på flyplassen i Chania og skal kjøre til huset – følg denne beskrivelsen:

Oversiktskart: Chania – Apokoronas / klikk på kartet for kjørerute

Kjør hovedveien vestover fra flyplassen og følg skilting mot Souda (Chania’s havneområde).  Når det dukker opp skilter som peker mot Rethymnon, Iraklion eller National Road – følg på i den retningen.
National Road går fra Kissamos vest for Chania til Iraklion. Denne veien må man ut på (retning østover) for å komme til Kalyves, Vamos og Kefalas.

Når man kjører ut på denne veien, tar det ca. 15 minutter før man når avkjøringen til Kalyves. Avkjøringen er godt merket og man kjører av til høyre og tar deretter til venstre under motorveien.

…ta av til venstre under motorveien…

Man kjører nå inn mot Kalyves sentrum.

Kjør til høyre når du møter strandveien i Kalyves. se skilt til høyre i bldet…

Etter ca. 5 minutter møter man strandveien som går gjennom byen langs kysten. Man tar her skarpt til høyre og etter et par hundre meter svinger veien videre til høyre oppover åsen. Man skal nå følge skilting til Vamos og videre mot Kefalas. Distansen er ca. 10 km. Beregn ca. 20 minutter, da veien går i krappe svinger oppover i åsen og man bør ta det pent og rolig.

Man passerer landbyen Tsivaras og flere avkjøringer på veien oppover. Følg veien rett fram og skilting til Vamos. Når man kjører inn i Vamos vil man etter noen hundre meter se et stort skilt som peker mot venstre der det står Kefalas.  IKKE ta av her, men fortsett rett fram!

Veien til Kefalas – med taverna på høyrehånd…

Alternativt – isteden for å ta av til venstre ved Kefalas skiltet – kjør 100 meter rett fram og ta så til venstre i krysset der man har apoteket på høyre hånd og der man ser tavernaen med stoler og bord på fortauet (se bildet over). Her starter veien til Kefalas. Følg denne rett fram.

Det er forsatt 3 km og 5 minutter igjen før man er i Kefalas. Det første tegnet på at man nærmer seg landsbyen ser man på bildet under:

Velkommen til Kefalas….

Dette steinmonumentet på høyre hånd ønsker deg velkommer på diverse språk.

Så kjører man etterhvert inn i Kefalas og har det lille torget midt i mot. Øverst i gaten må man ta til høyre for å komme til Villaen.  En taverna passeres på høyre side.

Etter å ha tatt til høyre ved kafeen ta første vei til venstre. (kommer fort på!)

 

Du vil nå passere Meterizi’s Taverna på venstre hånd – her ligger også det lille supermarkedet i underetasjen.

Kjør 50 meter forbi tavernaen og ta første vei nedover til venstre…  ved enden av muren på bildet over…

Når du har tatt av vil du se en del uferdige hus som passeres….

I første kryss tar men til venstre opp bakken (som er bratt !!!)

Villaen er det øverste huset på høyre hånd…. parkering på høyre side foran porten til huset.

Du er nå framme, velkommen!

Oversiktskart: Kefalas

35°24’47.6″N 24°14’49.8″E