Mathias

DHK vant etter thrilleravslutning

Det ble spenning til siste slutt da DHK slo Halden borte lørdag. Etter en thrillerinnspurt vant hardtkjempende drammensere 23–22. Nysigneringen Jonas Larholm spilte hele kampen i angrep og styrte spillet.

HALDEN: DHK var oppe i fem måls ledelse med 11 minutter igjen å spille, men slapp Halden inn i kampen. Etter en tøff avslutning hvor spillerne virkelig ofret seg bakover sikret de blå og hvite full pott i Remmenhallen. Dermed tok de sin andre strake seier og beholdt bronseplassen på tabellen.

Nå er vi kjempefornøyde. Vi tar to poeng i en hall hvor bare Elverum og Kolstad har vunnet, sier DHK-trener Kristian Kjelling. Han berømmet også Haldens keeper Bertram Obling som vartet opp med en rekke redninger, deriblant tre fra straffemerket.

• Skarphet og detaljer
    Drammens nysignering Jonas Larholm var på banen fra start, og styrte spillet fremover gjennom hele kampen. Bakerst hos gjestene tettet Mathias Kolstad Holm godt igjen.
  • Jonas leverer en god kamp, og er flink til å sette opp de andre spillerne. I dag ser man hva slags detaljer og skarphet han kan levere selv om det fremdeles er mye å jobbe med, sier Kjelling.
  • Det gikk fint i dag og vi leverte god angrepshåndball. Det tar tid å finne timingen, men jeg spiller bedre og bedre med Espen Lie Hansen og Jesper Meinby, forteller Jonas Larholm.
  • Skal ta rotta på Runar
    Nå venter Runar Sandefjord og Elverum i to strake hjemmekamper i Drammenshallen før jul.
  • Nå skal vi ta rotta på Runar i neste kamp. De slo oss to ganger i fjor og vi skal slå dem to ganger i år. Vi vant kampen i Sandefjord tidligere i sesongen, forteller Mathias Kolstad Holm.

DHK-keeperen leverte en solid kamp.

• Jeg fikk god hjelp og det skled godt i etablert forsvar. Det var en fortjent seier, fastslår Kolstad Holm.

DHK i klar ledelse
Espen Lie Hansen satte inn drammensernes første mål, men DHK slurvet litt helt i begynnelsen av kampen. Aksel Horgen brant straffe og Haldens keeper Bertram Obling vartet opp med et par solide redninger.

Etter drøye ti minutter gikk DHK opp til 5–4 etter dagens andre scoring av Espen Lie Hansen.

DHK spilte solid i forsvar, og gikk opp til 7–4 etter mål av Kristoffer Raastad-Hoel. Da tok Halden kampens første timeout.

Jonas Larholm sørget for dobbelt ledelse 8–4 til de blå og hvite drøyt midtveis i 1. omgang.

Så leverte Halden en sterk periode og reduserte til 8–7. Da tok trener Kristian Kjelling DHKs første timeout. Det ble tøffe tak og flere utvisninger de siste ti minuttene av den første halvtimen, og ved pause sto det 11–11.

DHK dro fra
Jonas Larholm brant DHKs andre straffe i kampen tidlig i 2. omgang. Halden-keeper Bertram Obling leverte nok en bunnsolid redning.

STYRTE: Jonas Larholm styrte det offensive spillet til DHK, og bidro sterkt til seieren ved svenskegrensen. Foto: Lars-Petter Engesmo

Fem minutter ut i 2. omgang satte Adrian Aalberg inn DHKs første straffe, og sørget for 14–12 til DHK. Kort tid etter spilte Espen Lie Hansen ballen til Oskar Olafsson som økte til tre måls-ledelse. Deretter scoret Aksel Horgen, Oskar Olafsson og Joakim Hykkerud tre kjappe mål og ga DHK 18–12.

Reddet med brystet
Mathias Kolstad Holm reddet et par skudd med brystkassen, og bidro sterkt til ledelsen bakerst hos DHK.

Aksel Horgen satte inn DHKs andre straffe for dagen med drøyt ti minutter igjen og sørget for 21–17. Kort tid etter økte Espen Gommerud Våg ledelsen ytterligere.

Men Halden nektet å gi seg, og knappet inn til 22–20 med åtte minutter igjen. Da tok Kjelling en ny timeout.

– Må hjelpe hverandre
– Nå må vi hjelpe hverandre, sa spillerne før de tok fatt på de viktige sluttminuttene.

Jesper Meinby Pedersen sørget for 23–20 med sju minutter igjen å spille. Flere mål scoret ikke drammenserne, som tettet godt igjen og slapp til Halden to ganger. Dermed endte det med 23-22-seier til DHK etter en svært intens avslutning.

Etter møte med haldenserne venter Runar Sandefjord og Elverum i to strake hjemmekamper i Drammenshallen før det blir en drøy måned lang EM-pause. Norge, Sverige og Østerrike samarbeider om å arrangere mesterskapet som går fra 10.–26. januar.