MathiasSport

Målvakten best da DHK tapte

Målvakten Mathias Kolstad Holm hadde over 20 redninger. Likevel slapp DHK inn 32 mål da de tapte klart for danske Mors Thy i en treningskamp lørdag kveld.

SANDE: 32–22 ble det til slutt til danskene som ikke var bedre i fjor enn at de ikke nådde sluttspillet med åtte lag.

DHK hang med en stund på grunn av Kolstad Holms mange redninger, og de spilte faktisk ikke så verst i etablert forsvar. Først da kreftene tok slutt hos dem trener Kristian Kjelling lot spille i forsvar, sviktet det i den delen av spillet også.

Men angrepsspillet sto til stryk i nesten samfulle 60 minuttene. Det var så tafatt og urytmisk at danskene fikk enkelt spill med mange kontringsmål etter bomskudd og tekniske feil.

– Jeg er litt skuffet over prestasjonen vår i kveld. Vi leverte ikke angrepsspill fra håndballens ABC, og det ble mest kål, oppsummerte Kjelling.

Minst kål sto Joakim A. Hykkerud og Thomas Boilesen for. De scoret tolv mål til sammen i Sandehallen.

Kjelling innrømmer at det betyr ganske mye for angrepsspillet at Gøran Sørheim ikke er der og syr det sammen fra sin spilleoppleggerposisjon, og treneren vet at han har flere nye som skal spilles inn i DHK-spillet. Sørheim tråkket over i ankelleddet i Skjærgårdslekene forrige helg, og så kampen i sivil fra benken.

Espen Gommerud Våg gjorde lenge en god forsvarsjobb mot Mors Thy, og han tok vare på sjansene da han lurte seg med på noen av DHKs få kontringer med tellende resultat. Foto: Roy Johnsen

– Greit nok det, men jeg er ikke fornøyd med leveransen fra mange av dem som sto mye på banen i dag.

Kjelling er selvfølgelig klar over at han ikke har mye tid til å få på plass et spill som holder mål med både nye spillere og spillere som er tilbake etter langtidsskader.

– Akkurat nå spiller vi rett og slett ikke bra nok, og vi blir straffet veldig av motstanderne for de feilene vi gjør. Og det er riktig, vi har ikke all verden av tid til å få ting på plass, innrømmer Kjelling.

DHK møter det andre danske laget som er på Norgesbesøk, Bjerringbro-Silkeborg, i Drammenshallen søndag ettermiddag.

Deretter venter en treningskamp mot St. Hallvard om en uke, og så starter alvoret med NM – kamp borte mot Rjukan onsdag 28. august.

Serieåpningen er borte mot Fyllingen lørdag 7. september.

Disse scoret for DHK mot Mors Thy:

Joakim A. Hykkerud 7, Thomas Boilesen 5, Espen G. Våg 2, Jespen Meinby 2, Aksel Horgen 3, Lasse Thorsby 1, Espen Lie Hansen 1.