MathiasSport

Holdt bursdagsstengt


Noen holder åpent hus på bursdagen sin. Mathias Kolstad Holm valgte å holde stengt da DHK slo Runar 23-20 i går.

Drammen: To ting motiverte DHK-målvakt Mathias Kolstad Holm ekstra foran oppgjøret mot Runar i Drammenshallen i går.

Han ville gjerne ha en god opplevelse på 22-årsdagen sin, og han ville gi et solid svar tilbake på kritikken han fikk i Drammens Tidende etter serietapet for Haslum onsdag.

– Den mener jeg var uberettiget, og det motiverte meg ekstra her i dag. Jeg var forbannet, innrømmer Kolstad Holm.

Han forberedte seg slik håndballspillere vanligvis gjør også, og kartla de viktigste Runar-spillerne fra DVD-spilleren.

Kneblet Runars tre viktigste
Tenningsnivået var optimalt, og han fikk den starten han trengte. Etter hvert fikk han også hjelp av et veldig bra forsvar foran seg. Spesielt ruvet Joakim Andre Hykkerud og Håvard Augensen i midtforsvaret, og da Thomas Larsson kom inn ved siden av dem etter pause, hadde DHK kneblet Runars tre viktigste i går.

– Håvard og jeg brukte litt tid på å finne sammen, men så satt det plutselig. Vi sto på skuddarm, og vi kneblet streken deres, og da var mye gjort, forteller Joakim A. Hykkerud.

Hverken Jack Karlsson, streken Eric Rambo eller venstrehendte Christoffer Rambo reiste hjem med noen god følelse fra Drammenshallen i går.

– Forsvaret foran meg skal ha en takk i dag, de også. De presset flere skudd dit jeg ville ha dem, og med dem kom også bonusredningene fra strek og på kontringer, forteller han.

21 redninger stoppet han på, og det ble helt avgjørende i den tette og morsomme kampen.

Og ingen la etterpå skjul på hvor viktig denne seieren var for DHK. Det er lenge siden entusiasmen underveis har vært så stor, og det er lenge siden seiersdansen ble vist med slik glede som i går.

– Det var viktig for laget at vi kom tilbake og slo et godt lag etter bortetapet for Haslum, bekrefter Kolstad Holm.

Taktisk smart
Trener Bent Dahl hadde brukt kveldene før kampen til å se noen eldgamle Runar-kamper for å finne seiersresepten. Og DHK svarte med å møte Runar slik Runar hadde stor suksess med på 90-tallet.

Gang på gang ble de lokket til å spille inn ballen til streken Eric Åberg, men den kom sjelden fram. Kun ett mål ble det fra strek på Runar. Samtidig var DHKs midtforsvar flinke til å blokkere da langskuddene kom.

– Vi gjorde dem rett og slett frustrerte, mener Dahl.

Litt lettet, for nok et tap ville vært tungt å svelge.

– Det ville i hvert fall vært tungt å gå videre med fortsatt problemer i forsvar. Nå brukte vi all den tiden vi hadde til rådighet til å tenke og snakke forsvarsspill, og det fikk vi igjen for, sier Dahl.

Legg igjen en kommentar