Landslag håndballMathiasSport

Knalldebut av Holm

Mathias Holm debuterte på seniorlandslaget i det norske målet og imponerte mest da Norge vant også den andre kampen mot Finland. Resultatet ble 32-20 etter at Norge ledet 17-10 til pause.

En natt med Hurtigruta til Florø kan ikke ha plaget våre hjemlige spillere i nevneverdig grad. Riktignok åpnet finnene best og ledet med to mål en kort stund for de norske gutta tok over. Norge gjorde nok noen flere tekniske feil enn i den første kampen i Kristiansund, men motstanden fra det finske laget var ikke stor nok til å kunne true norsk seier. Kaptein Rune Skjærvold var som vanlig sikkerheten selv fra syvmetersmerket og Einar Sand Koren tok godt vare på innspillene han fikk til streken. Enten ble det straffe eller så ble det syvmeter og mål til Norge likvel. Men dagens mann var utvilsomt Mathias Holm som kommer rett fra juniorlandslaget. Likevel spilte han som om han skulle ha stor rutine på seniornivå – blant annet med fire strafferedninger. En strålende debut!

Steffen Stegavik og Rune Skjærvold ble toppscorere for Norge med fem mål hver.

Arrangøren i Florø vartet opp med stor stemning og 934 tilskuere, litt flere enn antallet som var på tribunen i Kristiansund under den første kampen. De kåret finske Christian Segersten som Finlands beste spiller, mens Mathias Holm fikk bestemannsprisen for Norge til publikums store jubel.

Det norske laget reiser til Finland for å spille returkamper 10. desember.

Legg igjen en kommentar