MathiasSport

Best på eksamen

SKOLEFLINKE. Etter flere semifinaletap på rad i skole-NM, gikk det endelig Drammen videregående skoles vei tirsdag. Da ble guttelaget norgesmestere: Jonas Langeteig (f.v.), Eirik Rolid, Cato Østenengen, John Marius Johansen, Kjetil Iversen, Steffen Schancke, Tor Egil Johansen, Stian Iversen, Truls Buseth, Espen Lie Hansen og Hans Thomas Grøholt Kjær. Gjermund Fredriksen og Kai Åge Arnesen ble også mestre, men var ikke til stede da bildet ble tatt.FOTO: HANS ERIK ELMHOLT

Idrettssatsingen ved Drammen videregående skole gir resultater. Tirsdag ble håndballguttene norgesmestere for skolelag.

Drammen videregående skoles guttelag kom som outsidere, men reiste hjem med pokal, gullmedaljer og skrytegensere etter NM i skolehåndball i Ekeberghallen i Oslo. Og like viktig. Spillerne opplevde å få revansj for semifinaletapet for Haslum i NM for klubblag. For laget til Drammen besto utelukkende av spillere fra Drammen Håndballklubb (Espen Lie Hansen fra Skoger spilte NM-kampene for DHK), mens brorparten av spillerne på finalemotstander NTG Bærum (Norges Toppidrettsgymnas) til daglig er å finne i den røde Haslum-drakta.
-Ja, det var en liten revansj, innrømmer Eirik Rolid. Og litt morsomt var det, for NTG-spillerne var litt kjepphøye på tribunen før finalen, legger han til. Morsomt opplevde også Bent Dahl det. Mest som hovedansvarlig for håndballklassen ved skolen, og litt som DHK-trener.
-Det er mye prestisje i slike skolemesterskap, for her stiller alle de beste spillerne opp. Spillere som er håndplukket til de private skolene NTG og Wang. Derfor var det ekstra morsomt at vi som en offentlig videregående skole gikk helt til topps, sier Dahl.
-Det var god reklame for skolen, mener han. FØRSTE. Det var forøvrig skolens første skolemesterskap etter å ha blitt slått ut i semifinalene de to foregående årene. Så langt sto skolen med bronsemedaljer som beste prestasjon.
I år gikk de feilfrie gjennom puljespillet etter 24-6 over Lena, 21-10 over Bjørkelangen og 15-6 over Kragerø. I kvartfinalen ble det hele 20-7 over Elverum, mens Arna, som satte Drammen på plass i semifinalen i fjor, ble slått hele 19-8 denne gangen. I en jevn finale der Mathias K. Holm storspilte i mål etter pause, vant Drammen til slutt 14-11.
-Vi leverte jevnt godt forsvarsspill gjennom hele mesterskapet, og da Mathias sto fram som han gjorde i finalen, ble det også mer ro over angrepsspillet, forklarer Eirik Rolid.

PRESTISJE. Han la heller ikke skjul på at seieren betydde mye prestisjemessig for spillerne. -Vi møtte mange spillere fra hele landet som vi kjenner godt fra klubbspill. Og mange av dem er landslagsspillere. Klart det betyr mye å bli norgesmester med skolen din, sier han. I jenteklassen leverte Drammen gode kamper mot både Gimle og Heimdal i puljespillet, mot skolelag med eliteseriespillere fra henholdsvis Våg og Byåsen på lagene. Likevel gikk Drammen videre til kvartfinale etter 24-11 over Førde, 16-12 og Gimle og 16-16 mot Heimdal. I kvartfinalen ble det seier 16-13 over storsatsende NTG Bærum, mens like hardtsatsende Wang ble for sterke i semifinalen (24-11). Wang ble til slutt norgesmestere. Drammen tapte også bronsefinalen 15-11 for Sandefjord.

Legg igjen en kommentar