MagnusMathiasSport

Farmors gullgutter

Alle klappet for årets juniormestere i håndball. Mest klappet farmor Marit Dina Marin for barnebarna Mathias og Magnus K. Holm da DHK slo Haslum 25-24.

NM-finale menn junior:
Drammen HK – Haslum 25-24 (11-15)
Oslo Spektrum – 1589 tilskuere.
Dommere: Rune Kristiansen og Ørjan Valvik.
DHK: Mathias K. Holm – Magnus K. Holm 4, Tommy Gudem 3, Kjetil Iversen 1, Per Chr. Røine, Håkon Søndergaard, Steffen Wahlund 3, Joakim A. Hykkerud, Erik Øverby 4, Vegard Strand 10, Jonas T. Langeteig, Rune Røed Søhus.
Toppscorer Haslum: Christer Hansen 8.
Utvisninger: DHK 3 x 2 min., Haslum 1 x 2 min.

Farmor Marit Dina Marin og mormor Brita Kolstad var raskt frempå med å gratulere barnebarna Mathias og Magnus K. Holm etter cupfinaleseieren i Oslo Spektrum i går. Farmor var mest lettet etter at NM-gullet var sikret, for hun har ofte opplevd at DHK har tapt når hun er på tribunen. Så strømmet i tur og orden både spillere og trener på A-laget til for å applaudere for det de aldri har klart i de to seniorfinalene klubben har spilt i Spektrum.
Og grunn til å gratulere var det, for brødrene var helt avgjørende da Drammen Håndballklubb slo Haslum 25-24 i juniorfinalen, og sikret klubbens første norske mesterskap.
Målvakt Mathias (18) slapp inn kun ett mål de siste tolv minuttene, da DHK snudde 18-23 til seier 25-24.
Og vinnermålet, det scoret storebror Magnus (19) i kampens siste minutt.
I en høydramatisk cupfinale i Spektrum.

SKULLE STENGE. – Bent ropte meg bort på benken da det gjensto tolv minutter, og sa at hvis jeg skulle stenge målet en gang, så var øyeblikket der og da, forteller Mathias K. Holm.
Bent er DHK-trener Dahl, og han fikk det som han ville. Målvakten måtte bare kapitulere en gang etter oppfordringen fra treneren – et langskudd som ga 24-24 tre minutter før slutt – og dermed la han det åpent for en av utespillerne å bli matchvinner.
Den sjansen grep broren Magnus K. Holm. Langskuddet hans inn i det siste spilleminuttet var Haslum-målvakten Trond Tjemsland sjanseløs på. En Tjemsland som hadde terrorisert Holm med redninger i 59 minutter. Åtte skuddbom hadde Holm før vinnermålet lå i nettmaskene.
– Bent har terpet inn i oss at den som gir seg er en dritt. Det var vanskelig å holde det oppe med mange bom, men desto morsommere å sette inn vinnermålet, sier Magnus K. Holm.
Brødrene må dele litt av rosen med strekspiller Vegard Strand som ble toppscorer for DHK med ti mål i sin første kamp på over en måned. To treninger rakk han før NM-finalen. Da det ble fart i kampen etter pausen, måtte han be trener Dahl om tid på benken.

BÆRE ELLER BRISTE. – 2 x 25 minutter er for lenge for meg nå, men når det gjenstår ti minutter i en NM-finale, da får det bare bære eller briste. Og da vi hentet inn de fem målene, og endog fikk vinnermålet, var det bare morsomt, mener Strand.
DHK var på vinnerkurs fra start, og ledet raskt 4-1, men tidlige avslutninger, mange skuddbom og lavt tempo i angrepsspillet, inviterte Haslum inn i kampen. Det ga 11-15 til pause.
– Vi var nok preget av at det var Spektrum. Mange er ferske på dette nivået, og nervøsiteten var merkbar, mener Vegard Strand.
Etter pause var DHK oppe på 16-16, men de fortsatte å skyte Haslum-målvakten god. Ni minutter før slutt hadde Haslum gullmedaljene nesten i lommene.
– Men så kom vi og snappet dem da det så ut som de trodde at alt var avgjort, sier Strand.