Ole MortenSport

Sloss for plassen

Unggutten Ole Morten Holm har bestemt seg for å slåss for en plass på årets DHK-lag. I går imponerte han da DHK slo Sandefjord for andre gang på rad.

SLA Open i Skøvde, Sverige:
DHK – Sandefjord TIF 29-25 (14-13)
Arena Skøvde – 150 tilskuere.
Dommere: Robert Bivertsen og Joakim Karlsson, Skøvde.
DHK: Morten Halvorsen, Stål Nilsen – Olav Hovind 3, Uffe Rasmussen, Ståle Grønset 6, Geir Oustorp 6, Knut-Helge Jacobsen 3, Vladimir Odinokov 4, Anders Ruud Gundersen 2, Ole Morten Holm 4, Taip Ramandani, Christer Hagen 1.
Toppscorer STIF: Pål Cramer 6.
Oppgjøret Skøvde – Drott endte 30 -17
DHK møter IFK Skøvde først i dag, og Drott senere på ettermiddagen.

I fjor fikk Ole Morten Holm (20) en eneste A-kamp for Drammen Håndballklubb. Da ble han til alt overmål kåret til lagets beste i bortekampen mot Runar. I år har han bestemt seg for å få flere kamper. I går var han viktigst da DHK igjen slo Sandefjord. Denne gangen i den internasjonale turneringen i svenske Skøvde.
– Det er selvfølgelig gøy med spilletid, og det er gøy å få det til. Patrik har bestemt seg for å gi oss unge spilletid i oppkjøringen, og da må jeg bare ta vare på de sjansene jeg får, sier Ole Morten Holm. – I fjor bekledde Kristian Kjelling og Morgan Lunde venstrebackplassen, og det er jo ikke noen smågutter. Nå fikk jeg vel sjansen fordi Morgan er borte, og vi har noen skader, men jeg føler at det er en åpning inn på laget i år, og den plassen skal jeg fighte for, lover han.

Oppofrende
– Jeg skal ha flere kamper enn i fjor. Det er jeg bestemt på. I går scoret Holm fire fine spillemål, og kombinerte flott med seksmålscorer Ståle Grønset på venstrekanten. I tillegg imponerte han med oppofrende forsvarsspill. Sandefjord-trener Bård Kr. Tonning lot unggutten Trond Amundsen få prøve seg i lange perioder på høyrebacken, men da kampen skulle avgjøres, kastet han inn veteranen Erik Hucko. Holm tok seg av begge to til over godkjent.
– Amundsen kjenner jeg godt. Vi er jevngamle, og har spilt mye mot hverandre. Men det var deilig å få prøve seg mot Hucko også, sier Holm. Sandefjord åpnet best i går mens DHK trøblet både med forsvarsspill og målvaktsspillet til Morten Halvorsen. Halvorsen hadde sin første redning etter 21 minutter.
Først etter flere fruktbare opprullinger mot Geir Oustorp på høyresiden, fikk DHK kontakt, og gikk forbi til 14-13 ved pause.
Den siste halvtimen ville DHK mest.

Og orket mest.
Trener Patrik Liljestrand fikk orden på forsvarsspillet, og på det meste ledet DHK med fire mål. Ti minutter før slutt fikk imidlertid Sandefjord kontakt, mest fordi DHK mistet denne ene spilleren etter den andre på grunn av skader. I avslutningen spilte DHK med tre strekspillere samtidig mens Holm sto med frimerke, men ungguttene Olav Hovind og Christer Hagen bak på banen gjorde jobben da de fikk sjansen. Og de siste ti minuttene viste også målvakten Halvorsen at han kan. De siste fire redningene var helt avgjørende.
– Det er selvfølgelig dumt å klage når vi slår Sandefjord for andre gang på rad, men det er mye å rette på. Ikke minst i forsvarsspillet. Der gjør vi mange feil. Og uten målvaktsredninger ble det tungt, sier Liljestrand. – Men når det er sagt så er det viktig og hyggelig at vi sto opp fysisk og matcher Sandefjord. Vi fightet virkelig på slutten da vi nesten ikke hadde spillere igjen å sende på banen, og viljen til å vinne var helt avgjørende, mener svensken.
Svein-Erik Bjerkrheim sto over i går, men skal etter planene spille mot Skøvde og Drott i dag.

Legg igjen en kommentar