MathiasSport

Stengte buret – DHK tilbake på medaljeplass

DRAMMEN: To mann utmerket seg i Drammenshallen. Bakerst hos hjemmelaget sto Mathias Kolstad Holm bunnsolid i store deler av kampen, og ble helt avgjørende med flere fantomredninger på slutten. Fremover var Johannes Hippe en stor skapende kraft, og han endte på ni mål.
– Jeg havner vel på rundt 20 redninger i kampen, ca. ti i hver omgang, og det er der jeg bør ligge. Det var deilig med to poeng nå, sier DHK-keeper Mathias Kolstad Holm etter en praktkamp.
Han sto som en levende vegg i begynnelsen av første omgang, og han stengte buret da Arendal øynet utligning på 30–28 med 1,40 igjen å spille.
Også ga han forsvaret ros og en stor del av æren for det gode målvaktspillet.
– Forsvaret traff med riktig høyde, og samspillet mellom de og meg fungerte utmerket.

Yeeees! Endelig vant vi over ØIF Arendal. 31-28 ble sluttresultatet og her har du banes beste sin oppsummering 🙂

Publicerat av Drammen Håndballklubb Onsdag 8 november 2017

Ni mål
Fremover på banen banket Johannes Hippe inn ni mål.
– I dag bare skulle vi bare vinne. Vi har jo tapt to på rad. Det er dessuten lenge siden vi har slått Arendal. De har slått oss i fire seriekamper på rad, forteller Johannes Hippe, som var klar også før kampen.
– Det blir en tøff match, men vi er klare for å reise oss etter to strake tap og vise at vi kan være kalde. Det skal være vanskelig å slå oss her hjemme. Vi skal gi alt, sa Hippe rett før avkast i den TV-sendte kampen.
Hippe ga alt – og nesten litt til mot Arendal som aldri fant seg helt til rette i Drammenshallen sent onsdag kveld.
– Holder ikke med 90 prosent
– Vi kan ikke spille på 90 prosent. Det holder ikke mot noen i eliteserien, konkluderte trener Kristian Kjelling etter to tap på rad. Først tapte DHK for Elverum, deretter kom det et surt tap mot Kolstad i Trønderhallen sist søndag.

Arendal med 11 poeng på bronseplass (før kampen) møtte et heltent DHK. Per Kenny Ekman måtte ut i to minutter allerede etter ett minutt etter en tøff takling av DHKs Johannes Hippe, og etter fem minutter ledet hjemmelaget 3–1.
Ledelsen økte til 4-1, og allerede etter drøyt åtte minutter tok Arendal-trener Marinko Kurtovic kampens første timeout.
Mathias Kolstad Holm var svært dyktig bakerst hos DHK de første 15 minuttene, og slapp bare inn to mål det første kvarteret.
Gjestene fra Arendal kappet inn ledelsen noe, og lagene gikk til hvile med 16-11-ledelse til DHK.

– Fokus på dommerne
Tidligere på kvelden vant Halden Topphåndball 37–32 borte mot Bodø, og klatret til serieledelse med 13 poeng. Det er like mange poeng som Elverum som har en kamp mindre spilt.
DHK passerte Arendal etter seieren, og klatret opp til bronseplassen.
– Vi var kjempegode i begynnelsen av kampen, men så kommer Arendal mer med og vi føler oss litt jaget. Etter hvert ble det også mye fokus på dommerne, og det koker litt. Men vi lærer veldig mye i dag. Det er slike kamper vi må vinne, sier DHK-trener Kristian Kjelling etter den intense duellen.

Tøft kampprogram
DHK har et tøft kampprogram fremover. Etter Arendal venter Haslum i semifinalen i NM om en uke. Så Haslum igjen i bortekamp i serien onsdag 22. november, før tabellnaboene Halden og Bækkelaget står for tur 26. november og 3. desember.
Gøran Sørheim og Oskar Olafsson har knapt nok vært av banen i kampene så langt. Dette grunnet en litt lei skadesituasjon i øyeblikket.

Eliteserien, håndball, menn
DHK-Arendal 31-28 (16-11)
Drammenshallen – 688 tilskuere
DHKs lag: Mathias Kolstad Holm, Erik Alm (4), Christian Spanne (4), Kristoffer N. Olsen, Joakim Hykkerud (5), Andreas Björkman-Myhr, Thomas Horneland Boilesen, Jesper Hagen, Gøran Sørheim (4), Espen Gommerud Våg, Johannes Hippe (9), Oskar Olafsson (3), Lasse Larsen (2), Theodor Nikolai Kortvedt, Ole-Jacob Borch.
Dommere: Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven.
Utvisninger: DHK 5×2 min. Arendal 7×2 min.
Toppscorer Arendal: August Baskår Pedersen
DHKs beste:
3 poeng: Mathias Kolstad Holm
2 poeng: Johannes Hippe
1 poeng: Joakim Hykkerud