MathiasSport

Hadde lekestue med bergenserne

Målvaktsduoen Mathias Kolstad Holm og Andreas Bjørkman-Myhr har tenkt å gjøre laguttakene for trener Kristian Kjelling vanskelig. Mot Fyllingen onsdag var begge blant DHKs beste da Fyllingen ble slått 31–24 i serieåpningen.

Mathias Kolstad Holm måtte gi målvaktskollega Andreas Bjørkman-Myhr en introduksjon til det særnorske uttrykket Å hoppe etter Wirkola da de to byttet plass halvveis i eliteserieåpningen mot Fyllingen onsdag kveld.

Svenske Bjørkman-Myhr hadde startet kampen, og leverte en fantastisk omgang, og holdt Fyllingen nede på skarve åtte mål den første halvtimen.

– Jeg hadde litt premiere-nerver for dette var jo min første ordentlige kamp i Drammenshallen etter at jeg debuterte offisielt for DHK i cupkampen, forteller svensken.

Kolstad Holm fikk beskjed av trener Kristian Kjelling at han skulle starte andre omgang, og det var da Kolstad Holm på sitt vis fortalte Bjørkman-Myhr at han hadde noe å leve opp til etter den førsteomgangen svensken hadde i DHK-målet.

På  rekke og rad

Kolstad Holm taklet det å ta over for nykommeren, og fikk trampeklapp etter å ha  reddet fem av de seks første Fyllingen-skuddene.  Da kvarteret var spilt hadde han bare sluppet inn tre mål, og DHK ledet 24–11.

– Jeg kunne ikke unngå å legge merke til at Andreas var veldig god i første omgang. Derfor følte jeg litt prestasjonspress i pausen, og det var da jeg fortalte Andreas om det å hoppe etter Wirkola. At det var litt sånn jeg følte det der og da, forteller Kolstad Holm.

Kanskje var det greit med litt spenning både i hode og kropp, for han vartet blant annet opp med en trippelredning som Fyllingen-spillerne bare sto igjen og ristet på hodet av.

– Jeg klarte å holde fokus, og traff bra fra første skudd, og fløt videre på det.

Rotete

Da kvarteret var spilt begynte trener Kjelling å fordele spilletid på hele troppen, han eksperimenterte litt med sju mot seks-spill og åpent mål, og han trakk Kolstad Holm på benken da DHK spilte med åpent mål i undertall for å kunne ha seks utespillere på banen.

Det  gikk ikke spesielt bra, og Fyllingen kunne løpe inn mange mål i det åpne målet, og  det ble satt sluttstrek for 16 Fyllingen-mål i andre omgang. Og 24 til slutt.

Uten at noen av målvaktene kan lastes for det.

Trener Kjelling vet at han har en trygghet i de to målvaktene. Begge har vært bunnsolide i oppkjøringen til sesongen, og at begge så langt har spilt slik en førstemålvakt skal spille.

Skadefri

Kolstad Holm forklarer det med at han har vært skadefri og har unngått sykdom gjennom hele oppkjøringen. I fjor kunne han ikke trene for fullt før langt ut i oktober, men han visste at det var han som fikk stå i mål likevel.

I år har han fått konkurranse i form av en ti år yngre svenske.

– Men det er ikke bare det som har trigget meg. Jeg er veldig motivert for at vi nå har så bra lag. I den forrige storhetsperioden var det andre som sto, mens jeg ventet på sjansen, og da den kom, hadde vi ikke lag som presterte, forklarer Kolstad Holm.

– Det er det som først og fremst har trigget meg foran denne sesongen, sier 30-åringen.

For Bjørkman-Myhr har alt vært nytt i møtet med den norske eliteserien, både lag og skyttere er helt ukjente. Da er det godt å ha rutinerte Kolstad Holm som makker.

– Vi ser video og går gjennom  skytterne, og jeg lærer av ham. At det er konkurranse om spilletid er bare sunt, og vi skal sørge for at det blir vanskelig for Kristian (trener Kjelling) å ta ut laget fremover, lover svensken.