MathiasSport

DHK-keeperen feiret bursdagen med mål

ELVERUM: Mathias Kolstad Holm har etter hvert blitt en legende i DHK-drakta. Over flere sesonger har Holm stengt buret mot lag fra inn- og utland.

Onsdag feiret keeperen sin 30-årsdag med mål mot Elverum.

Ballonger på tribunen

Da Kolstad Holms navn ble ropt opp i Terningen arena før kamp, ble det jublet på tribunen. Han er en populær mann også utenfor Drammens grenser. I dag fikk han også bursdagsapplaus av motstanderne.

På tribunen hang det to store ballonger, med sifrene 3 og 0. Kjæresten hadde tatt med seg de i bilen fra Drammen. Men bursdagsfeiringen ble ikke helt som Kolstad Holm hadde håpet.

– Det blir litt kjipt når man taper. Jeg er et konkurransemenneske, jeg hater å tape. Jeg hadde troen på at vi kunne slå dem, smiler Kolstad Holm.

Kolstad Holm slapp til slutt inn 31 mål mot serielederen. Dermed er DHK ute av cupen i år. Det til tross for at bortelaget til tider spilte veldig bra.

– Jeg sitter med følelsen av at det kunne gå. Jeg tror flere av gutta gjør det. Vi begynner å få følelsen av at det skjer noe, sier Kolstad Holm om lagets prestasjon de første 40 minuttene.

Scoret fra eget felt

Elverum bytter ofte ut sin keeper når de spiller i undertall. I cupkampen mot DHK gjorde de også det.

– Vi fikk et par mål på åpent mål der. Da begynner vi å få litt kontroll og får følelsen av at det kan løsne. Men det er litt bittert når det blir så stygt til slutt.

Også Kolstad Holm straffet Elverums taktikk ved en anledning. Etter å ha reddet et skuddforsøk skjøt han umiddelbart. Ballen suste på mesterlig vis inn i det åpne Elverum-målet.

– Det er ikke så ofte, det er noen år siden sist, ler Kolstad Holm.

mathias30-scored
PÅ STORSKJERMEN: Keeper Mathias Kolstad Holm kom på scoringslisten da han skjøt i det åpne målet i en overtallsperiode. (Foto: Halvor Ekeland)

Det holdt altså ikke for DHK som til slutt tapte 31–22. Men bursdagsbarnet fikk i hvert fall et plaster på såret med mål, og et lite bursdagskyss av kjæresten etter kamp.

Gratulerer med dagen.