MathiasSport

Ny søvnstrategi ga sluttspill

Ny søvnstrategi ga sluttspill

Mathias Kolstad Holm snudde døgnet og ble matchvinner mot Stord. Nå lever drømmen om Drammen for et DHK som har stått sammen i motgangen.
Med en redningsprosent på nesten 50 prosent sendte Drammen-målvakten DHK til en 7.  plass i serien, noe som betyr at det blir sluttspill for klubben som har slitt i store deler av sesongen.

– Det har vært noen nervøse uker. Jeg har i alle fall følt veldig på det. Jeg er blå tvers igjennom, så det har vært dyp smerte å være i den situasjonen vi har vært i, sier Kolstad Holm.

– Derfor synes jeg det er sinnssykt sterkt av oss å slå tilbake på den måten vi har gjort.

Snudde døgnet

Klok av skade tok Kolstad Holm noen forholdsregler før bortekampen mot Stord. 05.30 møttes laget foran Drammenshallen for den lange reisen til vestlandet – ikke akkurat en optimal oppladning.

– I bortekampen mot FyllingenBergen merket jeg at jeg ikke hadde nok energi. Da gikk lufta helt ut av laget etter bare 20 minutter.

Derfor snudde målvakten døgnet. Denne uken har han stått opp klokken 06.00 og gått i seng allerede klokken 21.00. Det ga resultater.
– Det er grisetidlig for meg. Jeg er B-menneske. Men søvn er viktig, og det er ingen tvil om at planen fungerte.

Kolstad Holm vartet opp med 19 redninger mot Stord, men velger selv å trekke fram Anders Skiaker Myhra og Lasse

Vinding som to viktige bautaer. Nå skal DHK bygge videre på et solid forsvarsfundament med troen på at alt er mulig i et sluttspill.

– Forsvar vinner titler, og det er vi gode på.

– Drømmen om Drammen lever absolutt. Vi har skuffet i år, så vi er nødt til å ta noen grep og det har vi allerede begynt med.

– Står sterkere sammen

I andre enden av banen var Martin Vilstrup Andersen minst like god mot Stord med sine sju mål.

– Han har snytt meg for bestemannsprisen igjen, sier Vilstrup Andersen og ler mens han vinker febrilsk mot Kolstad Holm.

Dansken kom til DHK i sommer og kan fortelle at laget nå endelig er i ferd med å bli et sammensveiset lag etter å ha fått skader på flere nøkkelspillere.
Akkurat som i hjemmekampen mot Halden ble poengene mot Stord sikret rett og slett fordi bortelaget ville mest og pisket hverandre til siste kast.

– Jeg synes vi står mye mer sammen nå enn tidligere. Det som er bra nå er at alle vet hva vi skal gjøre.

– For min egen del er jeg veldig fornøyd med sesongen nå som vi er i sluttspillet.

Mens DHK-guttene hyller seg selv og Drammen by i bortegarderoben, snakker trener René Hamann-Boeriths ut om hvordan laget har tatt steg og nå jobber for hverandre.

Derfor tror han laget nå går inn i sluttspillet med en mye bedre følelse enn hva som har vært tilfelle i serien.

– I dag er de glade for hverandre, det hører du. Vi har vært presset, så det er klart det er en forløsning for oss alle. Vi er en outsider og nå gleder vi oss helt vilt.