Mathias

DHK-keeperen i reklamefilm med sin avdøde farfar

 

http://www.youtube.com/watch?v=goW87WMqhaI

 

Mathias Kolstad Holm er barnebarn av Sverre Holm, som spilte Benny i Olsenbanden. Nå har DHK-keeperen spilt mot sin avdøde bestefar i en ny reklamefilm.

Olsenbanden

Populær norsk serie på 14 spillefilmer (1969-99) om en ambisiøs, men oftest uheldig gjeng med skapsprengere bestående av Egon Olsen (Arve Opsahl), Benny (Sverre Holm) og Kjell (Carsten Byhring). En fast figur er også Kjells kone Valborg (Aud Schønemann), og i flere av filmene jages banden av kriminalbetjent Hermansen (Sverre Wilberg). Serien var tilsynelatende slutt i 1984, men i 1999 fikk Olsenbandens siste stikk premiere. Filmene er i hovedsak nyinnspillinger av danske filmer (14 filmer 1968–98).

Kilde: Store Norske Leksikon

OSLO/DRAMMEN: DHK-keeper Mathias Kolstad Holm er en talentfull håndballspiller. Nå viser 28-åringen også frem skuespillertalentet sitt en ny reklamefilm, hvor han spiller mot sin egen, avdøde bestefar – den svært så kjente Sverre Holm, kjent fra blant annet Olsenbanden og Sesam Stasjon.

– Jeg snublet over den ferdige reklamen på Facebook for noen dager siden. Det imponerende å se hva de har fått til med materialet fra Olsenbanden-filmene og god klipping, sier Kolstad Holm til dt.no.

For ja – det er faktisk skuespillerne Arve Opsahl, Carsten Byhring og Benny Holm som figurerer i filmen, selv om alle tre har gått bort. Ved hjelp av moderne filmteknologi har reklamebyrået Ernö, med hjelp fra produksjonsselskapoet Pravda, klipt inn trekløveret i moderne omgivelser.

– Veldig gøy

Kolstad Holm spiller en sikkerhetsvakt i Gjensidiges hovedkvarter. En hyggelig passiar med en kvinnelig kollega gjør at Kolstad Holms rollefigur er uoppmerksom når Egon, Benny og Kjell sniker seg forbi resepsjonen i retning hvelvet.

http://www.youtube.com/watch?v=6mEETj3pw1g

Det var i forbindelse med at reklamebyrået ønsket å bruke rollefigurene fra filmkomediene at slektningene til Sverre Holm ble spurt om det var i orden. De etterlevende har krav på royalties for bruk av Holms rollefigurer. I den sammenhengene ble familien også spurt om noen ville være med i filmen, og Mathias Kolstad Holm slo til. Dermed møtte han til innspilling i Oslo en kveld i sommer. Det hele tok tre og en halv time for Kolstad Holms del.

– Jeg og hun jeg spilte mot skulle egentlig bare stå bak skranken og ha en god tone, sånn at vi ikke fikk med oss at de som spilte Olsenbanden snek seg forbi. Vi prøvde litt forskjellig, med vaktlister og pakkelevering blant annet, og etter til slutt satt det.

– Hvordan er det å se seg selv i en reklamefilm med sin avdøde bestefar?

– Det er veldig gøy, og ikke noe jeg hadde forestilt meg at skulle skje. Særlig når gjengen er klippet inn forfra, synes jeg det ser bra ut.

Glad pappa

Noen sekunder i en reklamefilm til tross, er det nok i DHK-buret Kolstad Holm er mest komfortabel. 28-åringen er utdannet siviløkonom, og jobber til daglig i Nordea – en Gjensidige-konkurrent. Han måtte derfor spørre pent om å få lov til å være med.

– Men siden det var en familiegreie, hvor bestefar var med, var det ikke noe problem. Dessuten er reklamen for forsikringsselskapet, og dermed ikke en like direkte konkurrent med banken jeg jobber i, forteller Kolstad Holm til dt.no.

Den ferske skuespilleren synes det var moro å se det ferdige resultatet. Det gjorde også faren hans, Morten Sverre Holm, som altså er Sverre Holms sønn.

– Pappa ville gjerne at jeg skulle stille opp da forespørselen kom. Han ble veldig glad da det gikk i orden.

Olsenbanden i Spania

Da Mathias Kolstad Holm var yngre, dro han og de to brødrene hvert år til bestefar Sverres feriehus i Spania. Allerede fra de var små fikk de se farfaren sin på TV som O. Tidemann i Sesam Stasjon, og etter hvert som de ble eldre, fikk de se ham i rollen som Benny i Olsenbanden-filmen.

– Det var alltid stas å se bestefar på TV. Vi var jo vant til det, så det var ingen aha-opplevelse hver gang han dukket opp på skjermen. Men vi var veldig stolte, sier Kolstad Holm, som naturligvis har sett det som er av Olsenbanden-filmer.

– Bestefar hadde alle filmene hjemme hos seg i Spania, så da benket vi oss i sofaen og så på sammen, forteller DHK-keeperen.