MathiasSport

Gir jernet for gull

DRAMMEN: – Det er grusomt å tape, sier strekspiller Joakim André Hykkerud.

DHK-keeper Mathias Kolstad Holm husker sinnssykt godt seieren over Fyllingen i cupfinalen i 2007.

– Det var sinnssykt gøy, sier han.

– Jeg husker at vi ble møtt av to politibiler i Lierbakkene og fikk eskorte med blålys til festlokalet på Z. Der var det rød løper og full fest, forteller Kolstad Holm.  

Og legger til:

– Slik var det ikke da vi tapte for Elverum to år etter. Da hadde vi bankett og prøvde å hygge oss, sier han.

– Spesiell stemning

– Det er utrolig stor forskjell på å tape og vinne en cupfinale. Det er i hvert fall helt sikkert, sier Joakim André Hykkerud.

Drammens sterke strekspiller er en av fire i DHK som har opplevde begge deler. I tillegg til den nevnte trioen har Gøran Sørheim opplevde både cupfinaletap og seier med klubben.

– En cupfinale er det største du kan spille i Norge. Det er en helt spesiell opplevelse. Det kommer flere tusen på tribunen, og mange av dem er fra Drammen. Det gir en helt spesiell stemning, også er det hele opplegget rundt, fastslår Hykkerud.

– Han vant kongepokal med Drammen i 2007 etter triumf over Fyllingen og var i himmelen. To år senere tapte han og DHK for Elverum. Den opplevelsen var i den andre enden av skalaen.

– Det er helt grusomt å tape. Da går du bare på banketten for å være høflig. Stiller opp for dem som har fikset ting, sier Hykkerud.

Heidundrende fest

– Vinner vi blir det derimot en heidundrende fest, sier han.

– Det er ikke noe moro å tape, og det er ekstra bittert å tape en cupfinale. Vi hadde kontrollen på dette lenge, men for å være helt ærlig skjønner jeg ikke hva som skjedde på slutten, sa Joakim André Hykkerud til NTB etter tapte for Elverum.

DHK tapte kampen 24–25.

– Vi fikk mye drahjelp av de «gamle» stjernene Glenn Solberg og Frode hagen i finalen mot Fyllingen. Mot Elverum var vi flere unge som måtte dra lasset. Det holdt ikke helt inn, sier Christian Spanne.

Drammensernes høyrekant var 21 år den gangen. Nå er han klar for gullkamp mot Bodø.

– En vanlig kamp

– Jeg gleder meg veldig til den kampen. Det er helt spesielt å spille for 6.000 på tribunen. Men selv om vi knuste dem i forrige seriekamp er ikke Bodø 14 mål dårligere enn oss, advarer Christian Spanne.

Og legger til at de skal ha fokus på seg selv, ikke motstanderen.

– Vi gjør alt helt likt som om vi skulle ha spilt en seriekamp. Det handler om å se på finalen som om det er en vanlig kamp, og prøve å stenge ute alt annet. Og ikke tenke konsekvenser, sier Joakim André Hykkerud.

– Målscorere hadde ikke dagen

Et sent Johannes Hippe-mål og en strafferedning av Mathias Kolstad Holm ti sekunder før slutt mot Haslum sendte DHK til NM-finale i Oslo Spektrum fredag 29. desember.

– Det er viktig at vi nullstiller nå. Vi må finne oss i å være favoritter etter at vi slo Bodø med 14 mål sist, sier Mathias Kolstad Holm, som legger til at ingen av Bodøs storscorere hadde dagen sist lagene møttes i seriespillet 16. desember.