MagnusMathiasSport

Kriget seg til finale

TØFFE TAK. Det ble knalltøft mot Fjellhammer-forsvaret for strekspiller Joakim Hykkerud (liggende) som har blitt frispilt av Rune Røed Søhus. FOTO: TORE SANDBERG

DHK-juniorene rev seg løs fra motstanderne og kriget seg til finalespill i Spektrum etter en fantastisk 2. omgang mot Fjellhammer i går.

En oppglødd Basti Rasmussen fulgte moroa fra tribunen og han ilte til med å gratulere mannskapet.
– Vi maktet aldri å komme til noen finale. Hyggelig at denne gjengen klarte det, strålte DHK-treneren som også vil være på plass 30. desember i Oslo.
– Jeg skal selvsagt se finalen, lovet dansken og ga keeper Mathias Holm en fortjent klapp på skulderen.
Rosen var velfortjent. Etter en nølende start på matchen viste 18-åringen glimrende takter mellom stengene de siste 25 minuttene. Han slapp inn bare fem mål.
– Det har bare skjedd en gang tidligere i en 2. divisjonskamp mot Teie, erindret keeperfantomet som skal ha sin del av æren for triumfen i Lørenskoghallen.

HØYT OG LAVT. Mathias Holm var i det umulige hjørnet etter hvilen hvor han stoppet baller både høyt og lavt. En reaksjonssterk Holm var nøkkelen til suksessen for DHK-juniorene.
– Jeg hadde en god følelse før 2. omgang, smilte den dyktige DHK-keeperen.
Han hadde også rosende ord å gi til sin ett år eldre bror.
– Magnus gjorde en fremragende innsats, lød det fra Mathias.
Storebror puttet hele ni baller bak hjemmelagets keeper og hadde all grunn til å være fornøyd med innsatsen.
– Det ble jevnt hele veien. Vi jobbet hardt for seieren og nå gleder vi oss til å møte Haslum i finalen, jublet 19-åringen like etter kampslutt.
DHK åpnet nølende og hjemmelaget styrte det meste. De blåkledde maktet heller ikke å demme opp for urokråka, Espen Ekberg som ofte feide ballen i nettmaskene uten at forsvaret og keeper maktet å reagere.
Noen justeringer underveis hjalp og da var det plutselig drammenserne som styrte det hele utpå banen.

TØFF KAMP. – Det var to fysisk tøffe lag i aksjon. Vi avgjorde det hele mot slutten hvor spillerne imponerte. De ble ikke feige, skrøt trener Bent Dahl og sikter til thrilleravslutningen da Fjellehammer tok time-out på stillingen 16-18.
Like etterpå fikk DHK en spiller utvist, og Rune Røed Søhus mislyktes med en lobb.
Deretter reddet Mathias Holm mesterlig før Håkon Søndergaard steg til værs og puttet den avgjørende ballen i nettmaskene.
– Mathias var fantastisk etter pause, skrøt DHK-treneren som ellers har mye positivt å si om mannskapet.
– Spillerne satser hardt på treningene og får lønn for innsatsen. Nå skal vi sloss for å vinne NM-finalen, fortsatte Dahl.
GEIR JOHANNESSEN
sporten@dt.no

Legg igjen en kommentar