MathiasSport

Storseier etter timeout

Scoret åtte. Erik Øverby (t.v) og Mathias K. Holm (t.h) gliste fornøyd etter å ha kontret Nornen i senk. Hurtigtoget Øverby ble sågar toppscorer med åtte mål. FOTO: ESPEN MORKEN

DHKs juniorer var i ferd med å kaste bort en solid ledelse da trener Bent Dahl tok timeout. Det hjalp, og drammenserne vant 31-19 over Nornen i NM-kvartfinalen.

– Jeg måtte jobbe litt med hodene til spillerne når Nornen tok innpå. Spillerne ble reserverte, samtidig som de mistet litt troen på egne ferdigheter, og det er det mentale det går på da. Når vi fikk rettet på disse detaljene satt spillet igjen, og det ble jo nesten som den berømte ketchup-flaska etterhvert, sier trener Bent Dahl umiddelbart etter kampslutt.
DHK tok føringen umiddelbart i kampen, ledet hele 13-3 og så ut til å gå mot en enkel seier over vestlandslaget Nornen. Så begynte hjemmelaget å kaste gris seg i mellom på ti meter uten at noen tok ansvar, samtidig som de tekniske feilene florerte og Nornen fikk redusere flere ganger.

Rykket i fra. På stillingen 15-14 noen minutter ut i andre omgang syntes keeper Mathias Holm det var nok, og stengte på det nærmeste buret med flere praktredninger samtidig som forsvarsspillet hevet seg flere hakk hvor Joakim Hykkerud og Kjetil Iversen sto som to bautaer sentralt.
Dermed ble publikum vitne til et hjemmelag som kontret sine motstandere i senk i store deler av andre omgang, med raske Erik Øverby og Steffen Wahlund som de fremtredende. Og da DHK gikk fra 16-14 til 26-16 på kort tid, med en scoring fra nevnte keeper Holm som høydepunkt, var det liten tvil om hvor seieren ville havne.

Går for finale. Etter kampen var trener Bent Dahl godt fornøyd med det kollektive spillet bakover på banen, samtidig som han kom med noen lovord om Steffen Wahlund som viste gode takter med seks mål og flere målgivende.
– Forsvarsspillet var bra i store deler av kampen og da kommer også kontringene og målene framover på banen. Dessuten er det moro at Steffen Wahlund blomstrer på juniorlaget etter en litt vanskelig periode hvor han ikke har slått helt til i A-stallen.
Målet for Dahls elever er nå NM-finale i Oslo Spektrum uten at han har tenkt noe spesielt på noen ønskemotstander i neste kamp.
– Ja, ingen tvil om at vi vil til Spektrum. Nå er det bare knalltøffe lag igjen, men det skal vi klare, sier Dahl.
I semifinalen møter DHK enten Haslum, Fjellhammer eller Sandefjord. Trekningen er tirsdag.

Legg igjen en kommentar