Landslag håndballMathiasSport

På landslag med to år eldre

GLADE GUTTER. Mathias K. Holm (t.v.) og DHK-trener Basti Rasmussen. FOTO: DHK

DHKs lovende målvakt Mathias K. Holm (17) ble overraskende tatt ut på juniorlandslaget. Han er over to år yngre enn de fleste i troppen.

– Dette var litt uventet – og kjempehyggelig, gliser Mathias K. Holm, som må endre planer i påsken.
I går offentliggjorde Norges Håndballforbund (NHF) uttaket av troppen til EM-kvalifiseringen for juniorlandslag (U20) i Makedonia (Skopje) i påskehelgen – 9.-11. april. Drammen Håndballklubbs målvakt Mathias K. Holm er troppens klart yngste. 17-åringen er den eneste som er født i 1986 (20. oktober) – 11 av 16 på juniorlandslaget er født i 1984 og fire i 1985.
Motstandere i EM-kvalifiseringen er arrangørlandet Makedonia, Sverige og Italia.

TESTKAMPER. Mathias K. Holm spiller egentlig på ungdomslandslaget (U18), men har vært med på samling med juniorlandslaget tidligere i vinter. Da som kriseløsning.
– Jeg trodde likevel ikke at jeg skulle komme med til EM-kvaliken, sier Mathias.
Denne uken har både junior- og ungdomslandslaget hatt samling i Drammenshallen, og disse to lagene har spilt to testkamper mot hverandre.
– Alt har klaffet for meg denne uken. Jeg fikk det til på samlingen og i testkampene, sier drammenseren.
Mathias K. Holm har også fått være med i troppen til DHKs kamper i eliteserien en del ganger denne sesongen. I siste hjemmekamp mot Kristiansand fikk han sin debut og spilte de siste minuttene.

TRE SPILLERE. DHK er dermed godt representert på juniorlandslaget. I tillegg til Mathias K. Holm er også Trond Bergquist (også målvakt) og Olav Hovind (bakspiller) tatt ut. Sammen med Haslum og Oppsal er DHK den klubben som har flest spillere med.
– Klubben er stolt over å ha med tre spillere på dette nivået, sier sportssjef i DHK, Svein Erik Bjerkrheim.
Bjerkrheim er ikke i tvil om hvem som skal få rosen for at DHK nå begynner å fylle opp juniorlandslaget.
– Det er takket være Basti Rasmussen (DHK-trener) og Bent Dahl (juniortrener). Dahls jobb med de yngre spillerne begynner nå for alvor å gi resultater, og det er godt å se at det gror godt bak Lars Olav Olaussen. Vi har mange lovende målvakter i klubben, uttaler Bjerkrheim.
PS! DHKs eldste juniorer spilte seg fram til NM-semifinale tidligere i sesongen.

Legg igjen en kommentar