MagnusMathiasSport

Opp til eksamen

GODT FORBEREDT. Magnus Holm (f.v.) Rune R. Søhus, Jan T. Kielich, Bent Dahl, Per Chr. Røine og Tommy Gudem har hatt NM-finale i Oslo Spektrum i tankene de tre siste årene. FOTO: TORE SANDBERG

I snart fire år har de kombinert idrett og skole. I morgen tar trener og lærer Bent Dahl de unge DHK-spillerne med til håndballeksamen.

Da er det NM-finale i Oslo Spektrum.
Etter fire år sammen i Drammen Håndballklubb og på idrettslinja på Drammen videregående skole er kvintetten Magnus Holm, Per Christian Røine, Tommy Gudem, Rune Røed Søhus og Jan G. Kielich klare for eksamen. I hvert fall sportslig. I morgen spiller de nemlig NM-finale for juniorer i håndball i Oslo Spektrum, guttenes siste sjanse til å vinne en tittel i juniorklassene.

TREÅRSPLAN. – Bent har hele tiden jobbet etter en treårsplan der målet var NM-finale i Oslo Spektrum i 2004. Nå er vi der, og den sjansen skal vi ta vare på, sier Per Chr. Røine.
Bent Dahl er læreren og treneren som har ledet spillerne på veien helt siden første skoledagen på videregående skole. Og som ferske spillere på DHKs G17-lag. I tillegg til de fem nevnte, består NM-laget av 3. klassingene Mathias K. Holm, Kjetil Iversen, Jonas T. Langeteig fra idrettslinja på Drammen videregående, Håkon Søndergaard fra idrettslinja på St. Hallvard, og Erik Øverby, Jarle Opsal, Joakim A. Hykkerud, Steffen Wahlund og kanskje kneskadede Vegard Strand.
De eldste, 4. klassingene, er veldig klare på at dette er deres NM-sjanse.
– Til våren er vi ferdig på videregående, og da blir vi spredd for alle vinder. Noen fortsetter med studier, noen reiser i militæret, og det er derfor slett ikke sikkert at alle fortsetter med håndball. Det er i hvert fall ingen selvfølge at det skjer i DHK, sier Magnus Holm.
Opptatt av mulighetene idrettslinjen i Drammen har gitt dem til å kombinere skole og idrett. Med Dahl både som lærer på dagtid og trener i klubben på kveldstid, har det vært én person som hele tiden har hatt totalkontrollen på mengde og belastning.
– Vi hadde aldri verden vært i noen NM-finale uten det tilbudet Drammen videregående har gitt oss gjennom muligheten til å kombinere skole og idrett over fire år, mener 19-åringene.

«HASLUM FAVORITT». Ingen av dem legger skjul på at stemningen var høy etter semifinaleseieren over Fjellhammer 18. desember.
– Der og da visste vi at målet om spill i Spektrum var nådd. Nå er det opp til oss selv hva som skjer der inne, sier Røine.
Både spillerne og trener Dahl forsøker å skyve favorittstempelet over på Haslum. De er tross alt i sin tredje juniorfinale på rad. DHKs Spektrum-tradisjon er to flaue finaleopptredener for A-laget I 98/99 og i 99/2000.
– Hadde kampen mot Haslum gått i kjente omgivelser i St. Hallvardhallen kunne jeg sagt her og nå at vi slår Haslum. Men Spektrum er noe helt nytt og annerledes, og det laget som klarer å ufarliggjøre det, og presterer normalt, vil vinne, mener Holm.
DHK møtte finalemotstander Haslum i innledende puljespill, og vant komfortabelt.

ROY JOHNSEN

Sitat: «Bent har hele tiden jobbet etter en treårsplan der målet var NM-finale i Oslo Spektrum i 2004. Nå er vi der – DHK-spiller Per Christian Røine

Legg igjen en kommentar