MathiasSport

Brakk hånden borte – klar for tøffe tak hjemme

TØFT: – Det blir tøft å møte Elverum, sier DHK-keeper Mathias Kolstad Holm.

DRAMMEN: Mathias Kolstad Holm pådro seg et brudd i hånden i bortekampen mot Elverum i slutten av oktober. Keeperen måtte gå av banen allerede etter 14 minutter, og fikk raskt store smerter.

– Det gjorde veldig vondt etter noen minutter. Jeg ble sendt på sykehuset ganske raskt, og der fikk jeg en sprøyte som gjorde at jeg fikk sove, opplyser 32-åringen.

Han forteller at han har tykk beinbygning, og aldri tidligere har brukket noe. Ikke har han hørt om en keeper som har brukket hånden heller. Bruddet holdt DHK-keeperen ute til etter VM-pausen.

– Det er veldig uvanlig, sier han, og forteller om opplevelsen som satte han ut helt fram til nyttår.

Dramatisk finish – og så tapte DHK

  • Hørte et knepp
    – Jeg hadde fått overtaket på høyrekanten deres, Sigvaldi Guðjónsson, og skulle prøve å lure han og senket hendene. Planen var at han skulle bli fristet og skyte opp. Han gikk fem på. Problemet var at når jeg tok opp hendene så skjøt han veldig kjapt og fryktelig hardt. Han var sikkert litt forbannet for han hadde bommet mye.

MÅTTE OPERERE: DHK-keeper Mathias Kolstad Holm måtte operere hånden etter et brudd han pådro seg i forrige møte med Elverum.

Fingrene til DHK-keeperen pekte fremover, og ballen traff Kolstad Holm på tuppen av langfingeren. All kraften forplantet seg innover og det ble et brudd inni hånda.

– Jeg var fornøyd med redningen der og da og prøvde å riste det av meg. Men det er ikke så lett å riste av seg et brudd. Jeg trodde fingeren hadde gått ut av ledd, og dro i den for å prøve å få det på plass. Da hørte jeg et knepp, og skjønte at det var noe galt, forteller Mathias Kolstad Holm.

Går for to poeng
Han er klar på at Drammen HK går på banen for å ta to poeng i sesongens andre møte.

– Det blir en viktig kamp, spesielt nå som vi ikke klarte å ta med oss to poeng hjem fra Bergen. Det blir tøft, for Elverum er gode. Men vi har spilt bra mot dem i fjor og i år, og var skadeskutt i bortekampen. De er ikke uslåelige, og vi slo dem i oppkjøringen. Vi trenger at det kollektive funker, og at vi setter farten, sier 32-åringen.

– Medalje er innen rekkevidde, men det kommer to tøffe kamper nå med Elverum og Arendal, men alt ligger i våre hender. Det er opp til oss å bestemme hva det blir, fastslår DHK-keeperen.

Mandag ettermiddag møttes DHK-spillerne til trening etter søndagens tunge 28-27-tap for Fyllingen. Treningen startet med en videoanalyse.

– Vi så de siste fem minuttene av kampen mot Fyllingen. Opptaket viser at vi spiller oss til sjanser og kommer til de situasjonene vi ønsker med de systemene vi ønsker. Vi bommet bare. Vi må være ærlige og si at følelsene etter kampen sa noe annet enn det fakta viser på videoen. Det var derfor jeg ønsket å vise det. Man føler at alt vær ræva og kaos, men det var ikke det, fastslår trener Kristian Kjelling.

Han trekker fram flere faktorer som må på plass om det skal bli poeng mot serielederen onsdag kveld.

– Mot Elverum er det mange ting som er viktig for det er et godt lag. De har vært det beste laget i mange år nå. De er et godt kontringslag, vi skal passe godt på ballen, og de kommer langt fram i forsvaret sitt. De har to kanter som er meget dyktige til å kontre, også driver de tempo. Vi må også få satt vårt forsvarsspill, sier Kjelling.