MathiasSport

Storspilte: DHK-keeper Mathias Kolstad Holm storspilte mot Bækkelaget – igjen.

DRAMMEN: Mathias Kolstad Holm storspilte da DHK vant 33-26.

– Vi får forsvaret til å sitte i første omgang, og da kommer jeg også i gang, det henger  sammen. Da får vi kontret, og det var en solid første omgang, fastslår Mathias Kolstad Holm.

Han stoppet på bunnsolide 22 redninger til slutt.

– Det går litt opp og ned, men vi har brukbart taket på dem. For laget sin del har det gått stort sett veldig bra hele sesongen. Det er bare to-tre matcher av 30 hvor vi slipper inn litt mye. Vi slipper inn klart færrest i eliteserien, og neste lag på lista er 30 mål dårligere enn oss, sier DHK-keeperen.

Veddemål med Bjerkrheim

– Jeg håper vi klarer å ta rotta på dem i returoppgjøret på bortebane. Da får vi litt pause til semifinalene begynner, sier Kolstad Holm, som ikke har noe vanskelig med å hente fram enda mer motivasjon.

Det er nemlig en god grunn til, og den handler om tidligere DHK-spiller Svein Erik Bjerkrheim.

– Jeg vet at Svein Erik har et veddemål med Emil Sundal om at hvis Bækkelaget taper alle kampene mot oss i år så skal han gå med DHK-drakt i en hel måned på treningene. Sundal trener nemlig sønnen til Bjerkrheim, forteller Mathias Kolstad Holm.

DHK vant begge seriekampene mot Bækkelaget, og nå altså den første kvartfinalen.

Debuterte på landslaget

Joakim Andre Hykkerud smalt ballen i mål allerede etter 53 sekunder, og sørget for at DHK var på fra avkast. Men gjestene fra Oslo mente alvor, og gikk opp til 2–1 etter drøye tre minutter.

Joakim Andre Hykkerud Foto: Roy Johnsen

Det synes ikke landslagsdebutant Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen noe om. Han banket inn 2–2 etter drøyt fire minutter.

Hermann Gabriel Ranneberg Vidalen Foto: Roy Johnsen

Mathias Kolstad Holm, som også var god i den siste seriekampen mot Bækkelaget, vartet opp med solide redninger. Fremover våknet Thomas Boilesen med to mål, og DHK var i føringen med 5–4 etter drøye ti minutter.

Thomas Boilesen Foto: Roy Johnsen

Aksel Horgen måtte ut etter en duell, og inn kom Christian Spanne. Pang sa det, også la vingen på til 6–4. DHKs andre ving, Erik S. Alm, klinket inn 8-4, og Bækkelaget ba om timeout. Det som begynte litt trått var i ferd med å gå seg skikkelig til for hjemmelaget.

Etter 20 minutter sto Mathias Kolstad Holm med åtte redninger, og dermed en svært høy redningsprosent. Ingen tvil om at han var en viktig bidragsyter til at det sto 16–11 til pause.

Mathias Kolstad Holm Foto: Roy Johnsen

Horgen var kvikk og tilbake rett før pause, og fightet inn DHKs siste mål i omgangen. Før sidebytte var det flere friske dueller, og publikum ropte på DHK-straffe ved et par-tre anledninger.

Tidlig timeout

Akkurat som i første omgang gikk DHK-spillet litt trått i starten. DHK-trener Kristian Kjelling valgte å ta timeout etter drøye fem minutter av omgangen. Da hadde gjestene kappet ned ledelsen med to mål.

Og igjen bidro solide Kolstad Holm-redninger til at hjemmelaget lå foran med 21–17 etter 40 minutter. DHK fikk Christian Spanne utvist, og slet tidvis mot Oslo-laget. Etter halvspilt andre omgang hadde ledelsen krympet til to mål. Det sto 22–20 etter 45 minutter, og hjemmelaget gjorde dette unødvendig spennende.

Aksel Horgen var bunnsolid fra straffemerket, og bidro også fint i en litt kritisk fase av kampen. Forut for straffen ble Hykkerud tatt tøft. Horgen traff også fra kant, og løftet DHK til 25–21 med 12 minutter igjen å spille.

DHK var i ferd med å gjøre jobben mot Bækkelaget igjen!

Skal avgjøres

Returkampen mot Bækkelaget går torsdag 19. april. Blir det behov for nok en kamp møtes lagene i Drammenshallen til et tredje og avgjørende oppgjør. Det skal kåres en vinner i hver kamp. Det betyr at kampene går til ekstraomganger ved uavgjort etter full tid. Lagene tar ikke med seg målforskjell ved eventuell 1–1 etter to kamper. Det er kun seier som gjelder.

NB! Vinner av sluttspillet, hvor de åtte beste møtes, får den høyest rangerte E-cup plassen.

Fakta: DHK-Bækkelaget
Sluttspill, kvartfinale, menn, 1. kamp (best av tre kamper)
DHK-Bækkelaget 33-26 (16-11)