MathiasSport

Endelig jubel på hjemmebane igjen

 

Ni av 14 spillere som startet eliteserieoppgjøret DHK-Runar i går kveld var svensker eller danske. Men det var tre norske DHK-spillere som var banens beste da DHK vant 30–28.

Runar kom til start med fem svensker og en danske, og bare kantspilleren Stian Nøstdahl var norsk og lokalt innslag hos gjestene i Drammenshallen onsdag kveld. Trener Johan Zanotti er ny av året, svensk han også som sin forgjenger Marinko Kurtovic.

DHK på sin side stilte med sine tre dansker Martin Vilstrup Andersen, Lasse Vinding og Mads M. Bruus.

Men det var trioen Mathias Kolstad Holm, Eirik Nordeng og Henrik Jakobsen som stjal showet i Drammenshallen. Greit nok da, svenske Andreas Thynell var på høyde med DHK-trioen, og ble toppscorer i Runar med sine åtte mål.

Kolstad Holm sto veldig bra den første halvtimen og reddet ti av 23 skudd, og var sammen med et solid midtforsvar omgangens beholdning defensivt. Kolstad Holm brød seg lite om at hva vestfoldingene kom til Drammenshallen med.

– Det er liksom blitt Runar det. De hadde mange i fjor også, og byttet dem ut med noen nye. Vi skiter egentlig i hva som står på den andre siden, det er klubben Runar vi spiller mot. Så får de stille med hva de vil bare vi tar poengene, sier han.

DHK spilte en grei førsteomgang der Henrik Jakobsens seks mål fra streken var gode å ta med seg. Runar spilte svensk på alle måter, med et flatt 6:0-forsvar der det egentlig var lite rom for Jakobsen.

Starten på andre omgang så ut som det skulle gå mot en grei DHK-seier, der Eirik Nordeng virkelig sto fram med tempo og intensitet i spillet sitt. Og nå brukte han det ikke bare til å skape rom for andre, men han gikk rett på mål, og klinte ballen hardt i mål.

Gang på gang

– Jeg vil jo helst være god for laget da, og går ikke av veien for å ta det ansvaret for trengs. Jeg følte at jeg hadde bra flyt i spillet mitt, og det var så gøy at jeg bare fortsatte og fortsatte da jeg lyktes, forteller Nordeng.

Han lyktes i en lang periode, men så glapp det for DHK, og plutselig var det Runar som ledet med et mål, 23–22.

– Vi tok ikke de samme sjansene, begynte å bomme, og var nok litt utålmodige, forklarer Nordeng.

– Men vi dro det inn, og jeg mener dette var to fullt fortjente poeng, sier han.

Nordeng har registrert debatten som går i Håndball-Norge han også, men trekker litt på skuldrene, og sier som Kolstad Holm:

– Dette er Runar, det er sånn de har vært over tid nå. Vi dyrker vårt miljø, og har skapt en fin atmosfære med våre danskeimporter. mer kan vi ikke gjøre, mener han.

Runar bet seg fast på slutten og det ble skikkelig spennende i Drammenshallen. Fra 23–23 og ut skilte det aldri mer enn ett mål den ene eller andre veien før DHK til slutt hadde vunnet med to mål.