MathiasSport

Møt Falks nye keeper

Mathias har signert for Falk

Drammen HK har vært hans klubb hele livet. Likevel vraket Mathias Kolstad Holm deres tilbud til fordel for Falk.

– Akkurat det var ingen lett avgjørelse. Drammen er klubben i mitt hjerte, men etter nøye vurdering så er Falk det riktige valget for meg nå, sier Mathias Kolstad Holm til Gjengangeren, etter å ha signert en treårskontrakt med Falk-Horten.
Drammenseren har ni sesonger bak seg i eliteserien med Drammen HK. Forrige sesong var han lånt ut til Sandefjord Håndball.

– Jeg kom tidlig inn i A-laget til Drammen. Jeg gikk gradene i klubben og lærte mye underveis, sier 26-åringen, som etter en tung sesongen for Drammen valgte utlån til Sandefjord foran 2012/13-sesongen.

– Det lånet var helt perfekt for meg. Jeg fikk det løftet jeg trengte etter en tøff tid i Drammen. Og selv om det resultatmessig ikke gikk så bra med Sandefjord, så hadde jeg en veldig god sesong, sier Mathias Kolstad Holm. Det ble også lagt merke til, og hele fem klubber ønsket hans tjenester foran kommende sesong. En av dem var Falk.
– Falk og jeg fikk en god tone umiddelbart. Spesielt Trond (Egge) og Øyvind (Tomter) fikk jeg et veldig godt inntrykk av da jeg møtte de første gang. De kjørte en presentasjon av klubben og «Falk 2017»-visjonen. De var proffe og engasjerte, og ga meg et veldig godt første inntrykk av klubben. Det ble ikke forandret da jeg møtte trenerteamet, sier håndballkeeperen med sju A-landskamper. – Mye av dette var grunnen til at jeg valgte Falk. I tillegg til gode personlig inntrykk av engasjerte folk i klubben og trenerteamet har jeg hørt mye bra om spillergruppen og miljøet der. Torbjørn Klingvall fikk mye skryt da jeg forhørte meg med andre om ham. I tillegg sydde klubben sammen en totalpakke, som gir meg fleksibilitet i forhold til jobben min hos Nordea i Drammen. Totaltilbudet var viktigere for meg enn kroner og øre, sier Kolstad Holm.
Drammenseren legger ikke skjul på at Falk har en beinhard jobb foran seg etter opprykket til eliteserien. – Men, klubben har et bra utgangspunkt. Opplegg er proft, og jeg tør påstå at det er blant de fem beste i Norge. Laget har en del spennende typer, og jeg tror i hvert fall forsvarsspillet holder eliteserienivå. Og sånn som Falk jobber med forsterkninger har jeg tro på at vi sammen kan skape gode resultater. Jeg gleder meg i hvert fall til å komme i gang, sier Mathias Kolstad Holm.

Og om han var fornøyd i går, så var det ingenting i forhold til sportslig leder i Falk, Trond Egge. – Nå er jeg veldig, veldig fornøyd. Vi sa tidlig at vi trengte forsterkning på keeperplassen, og har kartlagt mange keepere. Mathias var tidlig på listen, og har lenge vært øverst på listen. Det er ikke ofte man får førstevalget sitt, men det gjorde vi med Mathias Kolstad Holm, sier Trond Egge. Han beskriver keeperen som profesjonell, ryddig og rutinert. I det hele tatt solid fra a til å. – Han har vært med alle aldersbestemte landslag og jeg mener han fort kan melde seg på i A-landslagsdiskusjon igjen. Han holder topp nasjonalt nivå, sier Egge. Falks sportslig leder legger ikke skjul på at det koster penger å få en spiller av dette kaliber til klubben. – Men Mathias er på ingen måte urimelig, heller motsatt. Han kommer ikke til oss for pengene, hvis det var viktig for ham hadde han valgt en annen klubb, sier Trond Egge, som er veldig fornøyd med å ha landet den andre forsterkningen foran neste sesong. Filip Svele var den første.

– Forhåpentligvis kommer det flere brikker på plass i løpet av kort tid, blant annet den som blir «Folkets spiller», sier Trond Egge.

(gjengangeren.no – 4. mai 2013)