MathiasSport

DHK-gutta lover å klinke til fra start

Hjemvendte Mathias Kolstad Holm og DHK har veldig lyst til å vise at kritikerne og nedrykkstipperne tar grundig feil av dem.

«DHK framstår som veldig redusert foran denne sesongen. Så redusert at de kan rykke direkte ned».

Slik argumenterer Jan-Ivar Lorentzen i Haslums spalte som enkelt og greit heter Tabelltipset. DHK er tippet på kvalikplass. Det er andre toner enn hva Mathias Kolstad Holm er vant til. Fra 2003 til 2012 har målvakten vært med på mange blå triumfer med laget og klubben han vokste opp med.

– Hver sesong jeg har vært her, har DHK blitt tippet som topp tre, og vi har tatt gull, sølv eller bronse, sier Kolstad Holm. Han syns det rett og slett er litt trist, men han blir ikke forbannet. Han blir tent.

Avhengig av god start

Som resten av lagkameratene i DHK, er 27-åringen med trøye nummer 1, veldig lysten på å vise at kritikerne tar feil.

– Alle lag kan oppleve magrere år. Nå er det opp til oss å stoppe det, og sørge for at dette blir et år med framgang, sier han.

I fjor, da Kolstad Holm voktet buret for Falk Horten, visste han hva han gikk til. Laget rykket ned. DHK anno 2014/2015 er et helt nytt lag. På plussiden:

Sultne spillere som jobber hardt. Klare roller i laget. På minussiden: Manglende samspill og lite erfaring fra norsk eliteserie. Ekstra minus: Skadeplaget i siste del av oppkjøringen.

– Vi er avhengig av å få en god start, og litt flyt, sier Kolstad Holm. Han er ikke alene om å tenke slik. Nyopprykkende Lillestrøm venter i serieåpningen, etterfulgt av Runar Sandefjord hjemme neste onsdag.

Begge to lag DHK bør slå for å holde liv i sin egen målsetting om topp fem – eller i det minste en sluttspillplass.

LES OGSÅ: Gjør junior -grep

– Fire poeng etter to kamper vil være en kjempestart for oss. Vi skal i hvert fall klinke til, sier Kolstad Holm.
Han er likevel realist. DHK kommer til å måtte jobbe knallhardt for hvert eneste poeng.

– Vi har ikke råd til å slippe oss ned fem prosent en gang. Vi må være dødsskjerpet, ellers vil det få utslag på resultatene, sier han.

Ingen historikk

Treningene de siste ukene har vært preget av at DHK har hatt og har skader. Den mest sårbare plassen er for øyeblikket venstrekanten. Christer Aasheim er nyoperert i kneet. Og med Jan-Richard «Jani» Lislerud på listen over spillere som har lagt opp, er Kristoffer Talsnes neste alternativ. 21-åringen fikk spilletid i fjor, men må fortsatt regnes som en lettvekter.

– Det har vært litt tynnere på trening enn vi skulle ønsket, men alle jobber knallhardt, sier Kolstad Holm. Han har forståelse for at forventningene ikke er på samme nivå som DHK er vant til. Motgangen, som vil komme, mener han laget er rustet til å takle.

«Alle lag kan oppleve magrere år. Nå er det opp til oss å stoppe det, og sørge for at dette blir et år med framgang.» :  Mathias Kolstad holm, DHK-målvakt

Selv om de ikke har fått nok tid til å bli skikkelig samspilte, har laget i det minste blitt skikkelig sammensveiset i løpet av sommeren. Det sosiale fellesskapet er en viktig buffer for skuffelser.
– Vi har ingen historikk som tynger gruppen. Det vil gjøre det lettere å omstille når vi trenger det, sier Kolstad Holm.
Målvakten spår en tett kamp i kveld. Alle lurer likevel litt på hvor laget står. Og aldri en seriepremiere helt uten nerver.
– Det kommer sikkert til å bli kriging fram til pause

. Jeg håper vi klarer å rykke fra i andre omgang, og at vi vinner med seks, sju mål, sier Kolstad Holm, som endelig skal spille i blått igjen.