MathiasSport

Kolstad Holm vender hjem til DHK

522157571

Sist han spilte i DHK vurderte han å legge opp. Nå kommer Mathias Kolstad Holm tilbake med store tanker.

DRAMMEN: Målvakten har nemlig signert en toårskontrakt med Drammen Håndballklubb. Det ble kjent etter at hans nåværende klubb Falk Horten slo DHK 31–26 i eliteserien i går.

Mathias Kolstad Holm (27) er omtrent vokst opp på Bragernes torg, og er en ekte drammenspatriot som elsker byen,

Strømsgodset og ikke minst DHK – klubben han opplevde mange triumfer med fra 2003 til 2012.

Derfor var det tungt da Kolstad Holm for to år siden fikk beskjed om at han var tredjevalg og ikke ville bli satset på.

Målvakten med sju A-landskamper var så skuffet at han vurderte å gi opp, men innerst inne var han nysgjerrig på hva som rørte seg bortenfor Maxi-sentret og motorveibrua.

To sesonger, først i Sandefjord (lån) deretter i Falk Horten, har betydd mye. Godfølelsen og selvtilliten er tilbake. Neste sesong ønsker han virkelig å bidra for klubben han mest av alt ønsker å spille for.

– Dette blir min største utfordring i karrieren, sier Mathias Kolstad Holm til Drammens Tidende.

Faren var med på å stifte DHK i 1992, og går du inn på klubbens kontor i Drammenshallen vil du møte hans smilende mor ved kaffemaskinen. For 27-åringen er det sterke følelser i sving når det snakkes om DHK.

«Et prosjekt»

Han skal først og fremst hindre motstanderne i å score mål, men for drammenseren handler signeringen også mye om at han ønsker å hjelpe trener René Hamann-Boeriths med å lykkes og dermed gjøre de blå til et stolt vinnerlag igjen.

Kolstad Holm har fulgt DHK fra sidelinjen de to siste sesongene. Han vet klubben har en krevende jobb foran seg, skal de finne tilbake til de trygge rammene og kulturen som sikret klubbens tre siste seriegull (2007, 2008 og 2010).

Men 27-åringen tror det er mulig, han vet jo hvordan det skal føles, og litt om hva som burde gjøres. Han omtaler DHK 2014/15 som et «prosjekt».

– Jeg tror de har nådd bunnen, og nå skal det blant annet satses mer på unge lokale talenter igjen, sier målvakten.

Nytt landslagshåp

Selv om han ikke vil snakke mye om betydningen av sin egen hjemkomst, mener han at lokale spillere blant annet kan føre til flere tilskuere på kampene.

Selv om Mathias tror han må vise et klart høyere nivå enn de yngre landslagsmålvaktene, har også tankene om et comeback for Norge begynt å svirre igjen.

Nå venter en ny treningshverdag med DHKs målvakt Torbjørn Sittrup Bergerud. Hvem vet hva samarbeidet/konkurransen kan gjøre med de to keeperne. Kolstad Holm er i hvert fall klar for utfordringene.

Snart skal det blå hjertet få banke på hjemmebane igjen.