Mathias

Dette blir det mer av for DHK-målvakt Mathias Kolstad Holm: – Det blir ikke like lett å stikke av nå for å trene

NY HVERDAG: Når to blir tre, blir hverdagen annerledese. Så også for Mathias Kolstad Holm og Ane Christine Hansen som ble foreldre til Tobias mens DHK var i ferd å slå Elverum i Drammenshallen i mars.
NY HVERDAG: Når to blir tre, blir hverdagen annerledese. Så også for Mathias Kolstad Holm og Ane Christine Hansen som ble foreldre til Tobias mens DHK var i ferd å slå Elverum i Drammenshallen i mars. Foto: Roy Johnsen

Av Roy Johnsen
Publisert:18. mai 2019, kl. 16:40
Det ble bronsemedaljer i serien, men en rask exit i sluttspillet for DHK. For målvakten Mathias Kolstad Holm ble det likevel gull denne sesongen.

DEL

Klokken 20.47 onsdag 6. mars, mens DHK var i ferd med å beseire Elverum i Drammenshallen, tikket det inn en melding til familie og venner på tribunen som fortalte at DHK-målvakten Mathias Kolstad Holm (32) og Ane Christine Hansen (30) var blitt foreldre til en gutt.

Der og da endret selvfølgelig livet seg for de to. Med Tobias var de blitt tre, og prioriteringene blir naturlig nok annerledes.

– Så langt har jeg kunnet slappe av, og bare være den tullete onkelen til de seks barna til mine to brødre Ole Morten og Magnus, og Molly, datteren til Ane Christines søster. Nå blir det en til som skal ha oppmerksomhet hjemme hos oss, og vi vet jo ikke helt hvordan det blir. Så langt har Tobias vært veldig snill, men ingen vet jo hva høsten bringer, sier DHK-målvakten.

I sin egen boble
For idrettsutøveren Mathias, som hadde fått aksept for og lov til av Ane Christine å gå inn i sin egen boble et par dager før kamp for å komme i rett modus, ble mye snudd på hodet. Mathias som trenger to gode netter med søvn for å makse til kamp, som han kaller det.

– Jeg har alltid hatt rutiner for å være fit for fight til kamp, og jeg har ofte trengt tid etter kamp til enten å fordøye tap, eller lande etter gode kamper og seire, forteller Mathias.

Etter tolv år som kjærester og samboere innrømmer Ane Christine at det ble en vane, at Mathias stakk av mentalt og meldte seg litt ut av det som skjedde rundt ham.

– Det ble rutine, for jeg har jo aldri opplevd noe annet. Da jeg traff ham var han jo allerede en toppmålvakt, og håndball har alltid vært viktig for ham. Nå er jeg tålmodig etter min mor, men det har vært tungt noen ganger. Som da Mathias ikke kunne være med i 50-årsdagen til min far fordi det var kamp, forteller Ane Christine.

Hun er lærer på Brandenga skole. Mathias har tittelen Business Developer hos Nordea, og har akkurat fått jobben som norsk representant for Nordea på det nordiske markedet innen forretningsutvikling.

STOLTE: Mathias Kolstad Holm og Ane Christine Hansen med Tobias på armen.
  1. Sesongforberedelsen
    Han har akkurat startet sin 17. sesongforberedelse etter at han første gangen kom med i DHK i 2003–2004 – sesongen under trener Basti Rasmussen. Som talentfull 16-åring var han med og vant bronsemedaljer i serien.

Siden er det blitt seriegull, cupgull, europacupspill og landskamper.

Han skjønner at nå blir det andre hensyn å ta.

– Jeg merker det allerede på egne prioriteringer. Jeg er veldig dedikert, og sluntrer aldri unna noe. Verken i jobben eller i idretten. Men etter at vi forsvant ut av sluttspillet, har jeg erfart at det ikke er like lett og stikke av gårde for å trene. Jeg har vel allerede droppet to egentreninger den siste perioden, røper han.

– Det er ulikt meg, for jeg er veldig egoistisk når det kommer til trening, forklarer han.

Normalt ville han brukt mange timer i sin egen boble for å analysere alt, og bli ferdig med alt som skjedde da de tapte hjemme for Kolstad i den første kvartfinalen i sluttspillet. Men da han kom hjem til Ane Christine og Tobias ble tapet bare lagt til side.

– Da jeg fikk Tobias i hendene ble alt annet glemt. Det ble ikke mange tankene om håndball den kvelden, forteller han.

Og han vet at sånn blir det fremover også.

MYE TRENING: I forsesongen blir det mange timer i styrkerommet for Mathias Kolstad Holm og de andre DHK-spillerne.

Tenker mye
– Det er viktig at Ane Christine og jeg ikke glemmer oss to og forholdet vårt, men det er han det handler om nå. Jeg merker jeg tenker mye, og bruker mye energi på å bekymre meg for ham. Og jeg ser jo framover og tenker mye og planlegger fremtidens hans, sier Mathias.

Han kan le litt av det siste, og skjønner at dette ikke er helt vanlig tankesett for førstegangsforeldre. Ikke så tidlig i hvert fall. Han skynder seg å si at han også følger med på fargen på avføringen når bleier skiftes, at det rapes og gulpes etter amming, og han er stadig nedi vogna og sjekker temperaturen når de er ute og går tur.

– Jeg har vokst opp med ambisjoner og klare mål. I idretten skal jeg være den beste målvakten i laget, og best av de hjemlige målvaktene som preger seriespillet. I jobben min skal de forvente og tenke at Mathias er en av dem som leverer best resultater.

– Og nå skal jeg også bli den beste pappaen, og sørge for at Tobias vokser opp og blir et godt menneske som er trygg på seg selv, sier 32-åringen.