MathiasSport

Mathias hyllet av nevøen – DHK slo kraftig tilbake

Her skal du få godteriet jeg lovet deg, dere vant kampen, sa en stolt 8-åring og serverte sin onkel en krokodille med god smak.

DHK-helten gapet opp og fikk godteriet like etter kampslutt. Gustav Møller Holm var tydelig stolt av keeperkjempen fra Hamborgstrøm i Drammen hvor Mathias Kolstad Holm har vokst opp. Mot Halden var 31-åringen en levende vegg og hadde en redningsprosent på 55 (han stoppet 25 skuddforsøk fra oppgitte skyttere fra Halden). I dag skulle vi ha to poeng, forteller en smørblid Mathias Kolstad Holm etter at alle spillerne hadde fått hyllet seg selv i garderoben til hjemmelaget. Her var det utvilsomt kjempestemning.

Her kan du se hele kampen i opptak

DHK var ikke til å kjenne igjen fra bortedysten mot Runar der spesielt 2. omgang var begredelig, og det var et heltent mannskap som kom løpende ut av spilletunnelen i Drammenshallen før kampstart. De første 30 minuttene ble etter hvert en maktdemonstrasjon fra DHKs side, hvor gjestenes forsvar etter hvert havnet på gyngende grunn.

For i angrep lyktes det meste for Aksel Horgen og hans medspillere. Kantspilleren vartet opp med storspill både i forsvar og angrep, og smelte inn fem nettsusere før kvarteret var spilt. DHK ledet hele 11–6 og det hjalp lite at gjestene byttet keeper aller bakerst.

Hjemmelagets siste skanse, Mathias Kolstad Holm ble derimot ikke tatt av banen, og fikk virkelig opp både armene og beina når Halden-skytterne fyrte løs. Dette var matchen Kolstad Holm ville vinne og han tok fullstendig luven av motspillerne. Jeg prøvde å holde litt igjen for å se hva skytterne foretok seg. I dag gikk det veldig bra, forteller DHK-keeperen som fikk en velfortjent bamseklem av keeper-kollega Andreas Björkmann-Myhr da pausesignalet lød. Og DHK hadde sørget for en betryggende nimålsledelse (19-10).

Mathias Kolstad Holm vil også gi honnør til forsvaret foran seg, og da blir spesielt to aktører nevnt. Oscar (Olafsson) og Espen (Gommerud Våg) gjorde en veldig bra kamp. Du må få med deg det, føyer den dyktige 31-åringen til, før han blir omringet av sine unge fans utenfor garderoben. Hovedpersonen er klar over at innledningen på sesongen har vært variabel både fra ham og resten av mannskapet. Vi stresser ikke for tiden, føyer Mathias Kolstad Holm til.

OLA SATTE DART: Den karen, Ola Hoftun Lillelien fikk spille på tampen av kampen, og 18-åringen laget virkelig håndball-show publikum verdsatte. Foto: Geir Johannessen

Etter hvilen yppet gjestene seg noe og spiste opp forspranget, men hjemmelaget nektet å la de hvitkledde få kontakt. I hovedrollene var foruten Kolstad Holm mellom stengene, også Aksel Horgen og Adrian Aalberg på venstrekanten.

Den tidligere Kolstad-spilleren har slitt med skade før seriestart, men nå ser det ut til å løsne for nyervervelsen.

– Ta deg god tid, ikke stress har Kristian (Kjelling) sagt til meg. Det har nok hjulpet, sier 25-åringen fra Malvik.

Han puttet fire baller bak Haldens siste skanser, og sto fjellstøtt i forsvar. Trønderen er på riktig vei.

Mot slutten slapp også stortalentet, Ola Hoftun Lillelien (18) til på banen. Det ble virkelig et håndballshow av beste sort da junioren fra Sande storspilte på høyrekanten.

– Dette var utrolig gøy når jeg i dag fikk sjansen for første gang i serien. Jeg har sluppet til før i NM-kamper, gliser den nye DHK-yndlingen.

Publikum svarte med trampeklapp til Ola Hoftun Lillien og resten av mannskapet, som til slutt triumferte med hele 33–24.

Nå venter Viking på hjemmebane i fjerde runde i NM førstkommende onsdag (26. september). Da er det bare å strømme til Drammenshallen for å få se et DHK-lag som har fått fart på sakene sine.

Og som vil være med å kjempe i toppen fremover …

PS! Ola Romsaas fikk en smell mot slutten av duellen mot Halden, og fikk behandling. Hvis det er noe DHK ikke trenger nå er det flere på skadelisten, men det ser ut til at nyervervelsen fra Haslum er tilbake på banen igjen med det første.

Kampfakta:

Eliteserien, menn

DHK – Halden: 33-24 (19-10)

Drammenhallen, Omlag 300 tilskuere

DHKs lag: Mathias Kolstad Holm, Håvard B. Johannessen, Kristoffer Raastad-Hoel, Adrian Aalberg 4, Joakim Andrè Hykkerud 1, Ola Romsaas 4, Andreas Björkmann-Myhr, Thomas Homeland Boilesen 2, Espen Gommerud Våg 2, Aksel Horgen 10, Oscar Olafsson 2, Lasse Larsen Thorsbye 4, Ola Hoftun Lilleien 4, Henrik Sliper

Toppscorer Halden: Trym Bilov-Olsen 9

Utv: DHK: 4 x 2 min

Halden: 5 x 2 min

Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen

DHKs beste:

Mathias Kolstad Holm       3 poeng

Aksel Horgen                   2 poeng

Espen Gommerud Våg    1 poeng