Landslag håndballMathias

I ekstase over superdebut

Florø (ANB-NTB): Drammen-målvakt Mathias Holm (20) debuterte på håndballandslaget med å redde 29 av 41 skudd da Norge vant 32-20 over Finland torsdag.

Landslagstrener Gunnar Pettersen var i ekstase etter elevens debut.

– Mathias gjorde en fantastisk jobb og reddet 29 av 41 skudd. Vi har aldri hatt en debutant som har hatt så mange redninger. Faktisk har vi vel aldri hatt så mange redninger i en landskamp, sa en storfornøyd Pettersen til NTB etter kampen.

Avgjørende prosjekt

Holm er sammen med blant andre Svenn E. Medhus (25), som debuterte på landslaget onsdag i den første kampen mot Finland, med i et keeperprosjekt i regi av Norges Håndballforbund og Olympiatoppen. Pettersen mener prosjektet er avgjørende for å få fram flere og dyktige målvakter.

– Det viser at det satses på de plassene. Vi sier ofte at målvakten er den viktigste spilleren, men det er de som får minst trening ved at de blir overlatt til seg selv, forklarer landslagstreneren.

 God start

– Målvaktplassen har alltid vært den plassen der vi har hatt færrest å velge mellom. Det er positivt det disse gutta viser i disse kampene. Det gjenstår fortsatt et hakk opp til det beste nivået, men dette var en god start, la Pettersen til.

Det var Svenn E. Medhus (Sandefjord) som åpnet i Norges bur under torsdagens landskamp mot Finland. Men allerede åtte minutter etter kampstart ble han byttet inn til fordel for en sjokkert Mathias Holm.

– Svenn sto bra onsdag, og jeg hadde ikke trodd at jeg skulle inn så fort. Det var litt nerver til å begynne med, men det gikk fort over, sa en kjempefornøyd 20-åring, og konstaterte at det ikke kunne blitt en bedre debut i landslagsburet.

Vil på førstelaget

Holm trekker fram keeperprosjektet som en verdifull kompetanseplattform for å utvikle seg som målvakt.

– Det er en god kombinasjon av praksis og teori. Blant annet lærer vi hvordan vi keepere bør trene og hva som er riktig. Det er viktig å starte tidlig for å bli en god målvakt. Med andre ord; det vi lærer kan gjøre forskjell på to og tre scoringer, og da kan det bli mye etter hvert, forklarte Holm.

20-åringen vil imidlertid ikke tenke på hvor han er om noen år.

– Men det er ingen hemmelighet at jeg vil spille meg inn i førsteelleveren i Drammen. Så får vi se videre etter hvert, jeg tar et steg av gangen, fastslo debutanthelten.

Glad sjef

Norge vant den første kampen mot Finland, som ble spilt onsdag, 35-21. Gunnar Pettersen har ikke vært så glad på lenge etter en samling.

– Det har gått overraskende bra, alle har vært ivrige og stått på. Vi har spilt hurtig og god håndball samtidig som forsvaret har vært solid, sa han. (ANB-NTB)

Legg igjen en kommentar